Barion Pixel

A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

Rendben
Menü

37. Lehet-e, a díszkert az otthon része? | Dísznövény blog

Majercsik László kertépítészmérnök
2023. 11. 29. 15:47:10
37. Lehet-e, a díszkert az otthon része? | Dísznövény blog

A díszkert az otthonunk, ez számunkra nem kérdés, és feltételezem, hogy webáruházunkat látogató érdeklődőink számára is költői a címben feltett kérdés.

Vidéki villaház és kertje, mint otthonSokkal inkább kérdés az, hogy hogyan lehet ezt elérni! Bizony, ez tudatos, hosszan tartó művelet, mert egész biztos, hogy nem elég "csak" megépíteni ezzel a szemlélettel a díszkertet. Természetesen a kertépítés ilyen szemléletű alakítása feltétel lehet, és különösen szerencsés az, aki így kezd kertje megépítéséhez, vagyis azzal a szemlélettel, hogy a díszkert szerves része az élettérnek, olyannyira, hogy a kert, az otthon belső, meghitt teréhez tartozik. Ám, van olyan, aki megörököl egy kertet, és a megépítése idején ez a szemlélet még nem volt előtérben.


Aztán, kihívást jelent még a kert és a belső tér egyesítése során, hogy egy több évszakos éghajlatú helyen, a hideg vagy esős évszakok nehézzé teszik a megoldást. Tehát, ilyen szempontból komolyabb feladatot jelent kialakítani a kert és a lakás egységét. Ám, korunkban már, a megoldások sokasága áll a problémák elhárításának sorában, akár a régi kertek átalakítása, akár az időjárás kihívásaira adott válaszok tekintetében. Szerencsére az építészeti technika és a kivitelezési technológia tágra nyitotta a lehetőségek kapuját! Azt javaslom lépjen be ezen a tágra nyitott lehetőségek kapuján, és tájékozódjon, tegye meg az első lépést, ami az, hogy határozza el magát, mert ez után már tényleg csak válogatni kell a megoldások között, többek közt webáruházunk kínálatában is talál megoldásokat, például a terasz tekintetében:

DÍSZKERTI DEKORÁCIÓK, TERASZKELLÉKEK

Megoldást jelent a díszkert berendezése otthonos módon. Például, a díszkert egyéniségre szabása, a kerti dizájn lehetőségeivel, tárgyaival, kellékeivel. A téralakítás is megoldást jelent, vagy olyan építészeti elem, mint egy télikert létesítése, aminek a berendezése és kialakítása, már közvetlen kapcsolatot jelent a ház, az otthon terével. Ez a  kapcsolat aztán folytatható egészen a kert teljes terére kiterjedve:

Otthon és kert szoros egysége

Ezen a képen látható, hogy elérhető az egy-élettér, amikor is, összeolvad a beltér és a kültér, miáltal tökéletes lakókörnyezet jön létre. A képen látható lakótér ideálisnak mondható, ugyanakkor nyilvánvalóan feltételez vagyoni hátteret kialakítása. Amennyiben ez nem jelent problémát, akkor a törekvésnek ilyen szoros és harmonikus kapcsolat elérése legyen a cél, az otthon teremtés terén! Itt, a lakóház és a díszkert színvonalasan szoros egységet alkot.

Ennek elérése sokszor nem pénz kérdés, sokkal inkább elhatározás és ötlet. Egyszerű tárgyakkal és kialakításokkal hasonlóan szoros egység érhető el, élhető otthon alakítható ki, ahol a harmónia és az egység hasonlóan kellemes szinten valósul meg:

Egyszerű lakótér és kert egysége

Tartalomhoz tartozó címkék: kertépítés kertgondozás

Keresés